Driften

Driften is de ultieme vorm van voertuigbeheersing. Dwars gaan en vervolgens je auto dwars en driftend gecontroleerd de bochten door sturen. Als je zo je auto kan laten glijden geeft dit een fantastisch gevoel. De grens met je auto opzoeken van zo dwars mogelijk en in de rondte gaan. Je leert de bochten volledig dwars en driftend, vol tegenstuur te nemen. In een rechter bocht kijk je vooruit door de linker zijruit terwijl je beheerst driftend de auto over de wielen laat slippen. Paul Vlasblom beheerst het driften volledig.
In 1998 na het behalen van zijn race-licentie was hij iedere winter op het circuit te vinden voor een High-End of Driftcursus van de RSZ. Waar zijn leeftijdsgenoten gingen skieen werkte Paul aan zijn voertuigbeheersing.Driften was toen nog onbekend bij de massa en alleen voor de echte freaks! In die jaren racete hij ook actief in de BMW E30 325i klasse. Ervaringen en ontwikkelingen die hij toen deed worden nog steeds door velen in die klasse toegepast.Ook nu nog maken diverse teams in verschillende race-klassen gebruik van zijn diensten, getuige het grote aantal ‘Vlasblom tuning'-stickers dat er in omloop is.

Na diverse overwinningen werd hij gevraagd instructeur te worden bij de Rensportschool Zandvoort. Hierbij heeft hij zich gespecialiseerd in het driften. Na een elfde plaats bij de eerste Autovisie Driftchallenge van 2003 wist hij de 2004 editie van de Autovisie Driftchallenge op zijn naam te schrijven met een BMW M3.
Hierna kwam alles in een stroomversnelling; tegenwoordig staat Paul aan de top bij diverse internationale evenementen (BE-drift-series, GT-Battle-UK, Autocar-Sideways-challenge, Sport-auto-Driftchallenge,Pistenclub Drift-trophy etc) Het lijstje sideways-auto's wordt dan ook steeds langer; Ferrari F360 Challenge Stradale, BMW M6, BMW M5, Porsche GT3. 9ff V-400, Nissan Skyline R34,Aston Martin DB9 ,Dodge Viper,Lamborghini Gallardo,Lotus Exige, Donkervoort D8Turbo,etc.

Paul Vlasblom is sinds 2002 instructeur op Circuitpark Zandvoort. Hij geeft daar ook cursussen Driften. Wilt u ook de ultieme voertuig beheersing ervaren? Neem dan contact op met Paul Vlasblom. Hij kan u er alles over vertellen! Ook prive-lessen op bv. de legendarische Nordschleife behoren tot de mogelijkheden.Tevens is VPT gespecialiseerd in het onderhouden en bouwen van driftauto's.Het huren van circuit-cursus-auto's bij VPT is een garantie voor een succesvolle start van uw race-carriere. In 2006 heeft Paul deelgenomen aan D1 Great Britain tezamen met de topdrifters van Europa met de onderstaande driftking.nl BMW. In 2005, 2007 en 2008 behaalde hij het Europees kampioenschap driften, en inmiddels is hij ook internationaal doorgebroken bij evenementen in Australie,Dubai, Moskou en USA.Zelfs in Japan nam hij deel aan het beroemde D1 Grand-Prix kampioenschap en reed verschillende malen op het drift-walhalla Ebisu.Voor alle verslagen, foto's en video's van dit seizoen zie

driftking.nl

De volgende stap was het oprichten van Race-Incentive.nl tesamen met Michel Schaap. Met dit bedrijf bedienen zij de markt van bedrijfs-incentives,(prive-)rijtrainingen en race-cursussen.De eerste KNAF-erkende race-school is een feit met de oprichting van de RaceDriverSchoolHolland (onderdeel van RI-bv) en hierin kunnen wij u begeleiden met de eerste stappen van uw race-carriere!

Inmiddels zijn de race -en drift-activiteiten ondergebracht in 'Driftking BV' en kan Paul zich weer meer richten op de core-business van VPT; onderhoud, reparatie en verkoop van exclusieve automobielen.
driftking
Vlasblom Porsche Tuning - Koperslagerstraat 29 - Industrienummer 6735 - 5405 BS Uden - 0413 350 911